zondag 10 januari 2010

Mag ik je voorstellen..............vervolg


Een paar berichten geleden heb je kennis gemaakt met ons huisvarken, toen nog als zodanig herkenbaar....maar zoals algemeen bekend worden varkens niet voor niets voorzien van allerlei smakelijke of minder smakelijke hapjes.........

En zo eindig je dan als rasecht Goan huisvarken; wat Hollandse nieuwe is voor Nederland zijn deze worstjes voor Goa.......




Tijdens een van mijn eerste bezoeken aan Goa dacht men mij er een plezier mee te doen ons toenmalige huisvarken op een prachtige serene tropische morgen in de achtertuin met meerdere mannen luidruchtig te achtervolgen en op te jagen en vervolgens.........jawel helaas, snik.........
Het volgende hoofdstuk laat zich makkelijk raden...........het een na laatste hoofdstuk voltrok zich in onze keuken: een tiental tantes, buurvrouwen, kennissen, dienstmeisjes en af en toe wat brutale kraaien (jawel alles is open dus er vliegt en loopt heel wat in en uit), wat gulzige honden etc etc. en een lawaai, een lawaai.....alle dames denken namelijk het beste recept van "thuis" meegekregen te hebben en dat laten ze horen ook!!
Er moet nu op korte termijn, het is daar zo'n 30 graden het juiste kruidenmengsel worden samengesteld om daarna ons huisvarken door vlijtige handen te verwerken tot ontelbare worstjes'
Het laatste hoofdstuk was aan mij........alle worstjes moesten boven op de berg (want daar was het het warmst, zo'n 40 graden)achter ons huis te drogen worden gehangen en er moest iemand (ik dus) voorkomen dat de kraaien er met de nodige porties vandoor zouden gaan. Tegen de avond kwam ik roodverbrand en de worstjes drooggerookt de berg af.......
Eens maar NOOIT meer!!! Ik koop liever anonieme worstjes op de markt dan de huisgemaakte exemplaren.........waarbij ik in gedachte een slobberig tevreden knorrend varkenssnuitje op de achtergrond zie.

4 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het leuke en weer informatieve verhaal. Ze maken er wel mooie kettingen van, van die worstjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder land heeft zo zijn gebruiken, maar of wij dat leuk vinden? Op afstand is het nog wel komisch maar als je er midddenin zit moet je heel wat overwinnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je moet er inderdaad niet aan denken, wat dat varken en /of kip gegeten hebben.
    Vandaar ook dat (denk ik) dat het een behoorlijk heet gerecht is
    chouriço are deep red pork sausage links made from pork, vinegar, chili, garlic, ginger, cumin, turmeric and other spices and are extremely hot, spicy and flavorful, that are then stuffed into chitterlings (pork intestines).
    Bron wikipedia

    BeantwoordenVerwijderen